Skip to main content

Je zoekt personeel in het onderwijs voor jouw onderwijsinstelling. De zoektocht wil echter maar niet lukken, of je hebt gewoonweg te weinig tijd ervoor. Een uitzendbureau helpt je verder: lees meer over de voordelen van een uitzendbureau bij het vinden van de juiste onderwijsprofessional. 

Waarom een uitzendbureau inschakelen voor het vinden van een kandidaat?

1. Schaarste in het vak

Het is algemeen bekend dat het onderwijs staat te springen om nieuw personeel: de vraag naar nieuwe leraren is ontzettend groot. Wanneer je zelf op zoek gaat naar de juiste kandidaten, is dat erg tijdrovend en levert het vervolgens geen garanties op waardevolle sollicitanten. Een van de voordelen van een uitzendbureau is dat het bureau een uitgebreid netwerk heeft en weet hoe de geschikte kandidaten te vinden. Zo komt een goede match tussen kandidaat en opdrachtgever tot stand.  

2. Tijdsbesparing

Bij de zoektocht naar een goede kandidaat komt van alles kijken: een vacature opzetten en verspreiden, cv’s doornemen, eerste gesprekken voeren. Een uitzendbureau neemt dat allemaal voor je uit handen. Het bureau zoekt een kandidaat via het eigen netwerk, de eigen website en andere kanalen, en maakt al een voorselectie. Op die manier zorgt het uitzendbureau dat jij met kandidaten aan tafel komt te zitten met een grotere kans op een waardevolle match. 

3. Geen administratieve rompslomp

Als opdrachtgever betaal je een vast tarief aan het uitzendbureau. Een van de voordelen is dan ook dat het uitzendbureau het salaris en de andere verplichting regelt voor de uitzendkracht. Nieuw personeel aannemen gaat vaak gepaard met veel administratie, zoals het opstellen van contracten of het regelen van belastingzaken. Wanneer je de handen ineen slaat met een uitzendbureau, is dat de verantwoordelijkheid van het bureau en niet van jou als opdrachtgever. 

Die gewonnen tijd voor administratie kan in een school goed elders worden ingezet. Denk aan investeren in het geven van kwalitatief hoogwaardig onderwijs, bijvoorbeeld door het curriculum te verbeteren en betere begeleiding te bieden aan leerlingen.   

4. Flexibele medewerker

Met een uitzendbureau kun je een medewerker flexibel inzetten. Als er bijvoorbeeld extra personeel nodig is bij een plotselinge ziekte, zwangerschapsverlof of een sabbatical. Je kunt snel reageren op piekmomenten, zonder direct een langdurige samenwerking aan te gaan. Een van de belangrijke redenen om een uitzendbureau in te schakelen.

5. Inzetten op proefbasis

Met de proefbasis van een uitzendkracht zie je of een onderwijsprofessional op de juiste plek zit of niet. Je kunt de medewerker eerst evalueren voor er eventueel een vaste aanstelling wordt geboden. Zo kunnen onderwijsinstellingen een weloverwogen beslissing nemen.  

6. Minder risico’s

Je loopt als opdrachtgever minder risico indien er wat aan de hand is met de medewerker. Het uitzendbureau is verantwoordelijk voor bijvoorbeeld doorbetaling bij ziekte. 

7. Meer diversiteit

Een uitzendbureau heeft een breed netwerk van gekwalificeerde docenten met verschillende achtergronden, expertises en culturen. Met de hulp van een bureau maak je zo het team van je onderwijsinstelling meer divers, en dat zorgt voor een inclusievere leeromgeving.  

Vind de juiste onderwijsprofessional voor jouw school via Vigile

Vigile is toegewijd aan het vinden van de juiste onderwijsprofessional die perfect past bij jouw onderwijsinstelling. Wij zijn actief op zoek naar de ideale match en streven ernaar om plaatsingen te realiseren die de kwaliteit van het onderwijs verhogen, de tevredenheid op de werkvloer vergroten en voortdurende verbetering stimuleren. Onze missie is om scholen te ondersteunen bij het vinden van de meest geschikte kandidaten in het onderwijs. We zetten ons in voor een vlotte en positieve wervingservaring, met persoonlijke begeleiding gedurende het gehele proces.

Ik zoek personeel in het onderwijs. 

Lees er meer over.

Chat openen
Hallo 👋 Interesse in een nieuwe uitdaging in het onderwijs? Neem gerust contact op! Gr. Mina van Vigile