Skip to main content

De Nationale Buitenspeeldag vindt op 14 juni plaats in buurten en straten door heel het land. Dit langverwachte evenement, georganiseerd door Jantje Beton, heeft als doel het belang van buitenspelen te benadrukken en kinderen weer enthousiast te maken voor buitenactiviteiten.

In een tijd waarin technologie en schermtijd steeds meer de overhand nemen, staat het buitenspelen onder druk. Schrikbarend genoeg speelt één op de zes kinderen, zo’n 300.000 in totaal, nooit buiten. Dit heeft verregaande gevolgen voor hun fysieke, mentale en sociale ontwikkeling.

Het Nationale Buitenspeellied ‘Iedereen naar buiten’ is ons krachtige middel om aandacht te vragen. Speel het lied op 14 juni in de klas om de leerlingen alvast warm te maken voor de spannende Buitenspeeldag. Ook tijdens het eindfeest of de sportdag kan het lied klinken, zodat kinderen de hele zomervakantie volop buiten spelen. Luister thuis met familie en vrienden naar het lied en verspreid zo de vreugde van buitenspelen.

Jantje Beton roept ouders, leerkrachten, buurtbewoners en beleidsmakers op om deel te nemen aan de Nationale Buitenspeeldag en samen te werken aan een gezonde en speelse toekomst voor onze kinderen. Geef kinderen de ruimte om vrijuit te spelen en te genieten van de buitenwereld. Voor meer informatie over de Nationale Buitenspeeldag 2023 en hoe u kunt deelnemen, bezoek www.buitenspeeldag.nl.

Chat openen
Hallo 👋 Interesse in een nieuwe uitdaging in het onderwijs? Neem gerust contact op! Gr. Mina van Vigile