Werving & selectie in het voortgezet onderwijs

Sinds 2012 studeren minder mensen af aan eerste- en tweedegraads lerarenopleidingen. Het lerarentekort is al jaren voelbaar in het voortgezet onderwijs. Hoe zorg je ervoor dat je talentvolle docenten aantrekt?

Zet de school op de kaart

Ga als school mee met de veranderingen in dit digitale tijdperk. Een mooie website zorgt ervoor dat pabo-studenten en mogelijke zij-instromers graag binnen jouw schoolinstelling komen te werken. Breng de schoolcultuur onder woorden: wat zijn de belangrijke waarden op jouw middelbare school en hoe vertaalt dit zich in de lesmethode?

Pakkende vacatureteksten

Schrijf aantrekkelijke vacatureteksten met een duidelijke structuur. Scholen hebben vaak de neiging om een vacature te beginnen met een beschrijving van de middelbare school. Een sollicitant wil echter eerst weten waar hij/zij aan moet voldoen. Wat is een goede opbouw voor een vacaturetekst? Bijvoorbeeld:

Wie, wat, waar, wanneer: het liefst in één tot twee zinnen.
Waar is de middelbare school naar op zoek?
Welke taken krijgt de onderwijsprofessional toegewezen?
Wat voor middelbare school zijn jullie?
Specifieke eisen en vergoeding/arbeidsvoorwaarden

Bekijk de vacature onderwijsassistent die Vigile schreef voor een basisschool.

Zoek op de juiste plaats

In recruitmentland zijn er talloze platformen en websites die gebruikt kunnen worden om docenten, onderwijsassistenten en begeleiders te vinden. Fijn, zo veel mogelijkheden, zou je denken. Maar schijn bedriegt! Het is een hele kunst om tussen al deze opties de juiste platformen uit te kiezen. Daarnaast is het ook een tijdrovende klus. Precies de reden dat Vigile specialiseerd in recruitment binnen het voortgezet onderwijs.

Zou je graag advies ontvangen over werving & selectie binnen het voortgezet onderwijs of het proces uitbesteden? Neem contact met ons op!